Vaflių receptas elektrinėje vaflinėje

Traškūs, kvapnūs ir lengvai pagaminami vafliai yra puikus pasirinkimas pusryčiams ar desertui. Šis receptas tinka elektrinei vafliniai ir suteiks jums skanių, auksinės spalvos vaflių.

Informacija apie receptą

  • Paruošimo laikas: 15 min
  • Kepimo laikas: 5 min
  • Bendras laikas: 20 min
  • Porcijos: 6 vafliai
  • Sudėtingumas: Lengvas

Ingredientai

  • 2 kiaušiniai
  • 250 ml pieno
  • 200 g miltų
  • 2 valg. šaukštai cukraus
  • 1 arb. šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 arb. šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 50 g sviesto (ištirpinto)
  • Žiupsnelis druskos

Kaip pagaminti vaflius

  1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir suplakite juos su cukrumi, kol masė taps puri.
  2. Įpilkite pieną, vanilės ekstraktą ir ištirpintą sviestą. Išmaišykite.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  4. Po truputį berkite sausų ingredientų mišinį į skystą masę, maišykite iki vientisos tešlos.
  5. Įkaitinkite elektrinę vaflinę ir lengvai patepkite ją sviestu arba aliejumi.
  6. Įpilkite šiek tiek tešlos į vaflinę ir kepkite 3-5 minutes, kol vafliai taps auksinės spalvos.
  7. Patiekite su mėgstamais priedais: uogiene, šviežiomis uogomis ar plakta grietinėle.

Patarimai

  • Jei norite traškesnių vaflių, į tešlą galite įpilti šiek tiek gazuoto vandens.
  • Eksperimentuokite su priedais – pridėkite cinamono ar kakavos miltelių.
  • Vaflius geriausia valgyti iškart po kepimo, bet juos galima ir atšaldyti bei paskui pašildyti orkaitėje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *