Trinta daržovių sriuba receptas

Trinta daržovių sriuba yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori pasimėgauti skania ir maistinga sriuba. Šis receptas yra paprastas, greitas ir nereikalauja daug ingredientų. Be to, tai puiki galimybė panaudoti šaldytas daržoves arba likusias daržoves iš ankstesnių patiekalų. Ši sriuba ne tik puikiai tinka kaip lengvas pietų patiekalas, bet ir yra idealus pasirinkimas vakarienei. Pasinerkime į šios gardžios sriubos gaminimo procesą!

Recepto informacija

  • Laikas: 30 minučių
  • Porcijos: 4 asmenims
  • Dificultad: Lengva
  • Kategorija: Sriuba

Ingredientai

  • 2 vidutiniai bulvės
  • 1 morka
  • 1 svogūnas
  • 1 saldžioji paprika
  • 1 cukinija
  • 800 ml daržovių sultinio
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar krapų) dekoravimui

Kaip gaminti

Pirmiausia, paruoškite daržoves. Nulupkite bulves, morkas ir svogūnus. Bulves ir morkas supjaustykite kubeliais, svogūną – smulkiai. Saldžiąją papriką ir cukiniją taip pat supjaustykite nedideliais gabaliukais. Tai padės sriubai greičiau išvirti ir bus lengviau sutrinti ją.

Į didelį puodą įpilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įdėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol jis taps skaidrus. Tada pridėkite morkas, bulves, papriką ir cukiniją. Keptuvėje daržoves kepkite apie 5-7 minutes, kol jos šiek tiek suminkštės.

Po to, supilkite daržovių sultinį ir užvirkite. Uždenkite puodą ir leiskite sriubai virti maždaug 15-20 minučių, kol daržovės bus visiškai minkštos. Kai visi ingredientai bus išvirę, naudokite trintuvą, kad gautumėte vientisą sriubos konsistenciją. Pagardinkite druska ir pipirais pagal skonį.

Patariame

Jei norite sriubą padaryti dar skanesnę, galite pridėti šiek tiek česnako arba imbiero. Taip pat, eksperimentuokite su skirtingomis daržovėmis, priklausomai nuo sezono ir asmeninių pageidavimų. Trinta daržovių sriuba puikiai tinka su skrudinta duona ar duonos pagaliukais. Be to, užšaldyta sriuba puikiai laikosi šaldiklyje, todėl galite ją paruošti iš anksto!

Dažniausiai užduodami klausimai (FAQ)

Kokias daržoves galiu naudoti sriubai?

Galite naudoti įvairias daržoves, tokias kaip brokoliai, žirneliai, pomidorai ar net špinatai. Svarbu, kad daržovės būtų šviežios arba gerai užšaldytos.

Ar galiu naudoti vištienos sultinį vietoj daržovių?

Taip, vištienos sultinys taip pat puikiai tiks. Tai suteiks sriubai daugiau skonio, tačiau ji nebus vegetarų pasirinkimas.

Kiek laiko galiu laikyti sriubą šaldytuve?

Trinta daržovių sriuba gali būti laikoma šaldytuve iki 3-4 dienų. Jei norite ilgiau, geriausia ją užšaldyti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *