Mac and Cheese receptas

Mac and Cheese yra klasikinis amerikietiškas patiekalas, kurio paprastas, bet nuostabus skonis pavergė viso pasaulio širdis. Šis patiekalas yra kremiškas, sūrus ir be galo skanus – tikra komforto maistas!

Recepto informacija

  • Paruošimo laikas: 10 minučių
  • Kepimo laikas: 20 minučių
  • Porcijos: 4
  • Sudėtingumas: Lengvas

Ingredientai

  • 250 g makaronų (geriausia naudoti trumpus makaronus, pvz., penne arba macaroni)
  • 50 g sviesto
  • 50 g miltų
  • 500 ml pieno
  • 150 g tarkuoto čederio sūrio
  • 100 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 arbatinis šaukštelis garstyčių miltelių (nebūtina, bet suteikia papildomą skonį)
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 100 g džiūvėsėlių (jei norite keptos plutelės)

Gaminimo eiga

  1. Makaronus išvirkite pagal instrukcijas ant pakuotės, kol jie taps al dente. Nusausinkite ir palikite nuošalyje.
  2. Dideliame puode ištirpinkite sviestą ant vidutinės ugnies. Įpilkite miltus ir maišykite, kad susidarytų vienalytė pasta (roux). Kepkite 1-2 minutes, kol mišinys šiek tiek paruduos.
  3. Palaipsniui įpilkite pieną, nuolat maišydami, kad išvengtumėte gumuliukų. Virkite, kol padažas sutirštės ir taps kreminis.
  4. Pridėkite tarkuotą čederio sūrį ir parmezaną, kol jie ištirps ir padažas taps visiškai glotnus. Pabarstykite garstyčių milteliais, druska ir pipirais pagal skonį.
  5. Pridėkite virtus makaronus į padažą ir gerai išmaišykite, kad jie būtų visiškai padengti sūrio padažu.
  6. Jei norite keptos plutelės, perkelkite mišinį į kepimo indą, pabarstykite džiūvėsėliais ir kepkite 180°C temperatūroje 10-15 minučių, kol paviršius taps auksinės spalvos.
  7. Patiekite karštą, papuoštą šviežiais žolelėmis, jei norite.

Patarimai

  • Jei norite turėti dar daugiau sūrio skonio, galite pridėti papildomo tarkuoto sūrio ant viršaus prieš kepdami.
  • Patiekalas puikiai tinka su šonine ar keptais pomidorais, jei norite suteikti jam dar daugiau skonio.
  • Norėdami, kad Mac and Cheese būtų dar skanesnis, galite į padažą įmaišyti šiek tiek grietinėlės arba trupučio česnako miltelių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *